FISKEFESTIVAL I GILLELEJE

lørdag d. 10. september 2022 kl. 10-16 på Stejlepladsen, Gilleleje Havn

 

Kom og få alt at vide om havets fisk, deres økosystemer, fiskeriet op gennem historien – og fisk som føde, fra vindtørre skrubber til fjæsingfilet og skaldyrsbisque.

Se pop-up udstillingen om alt godt fra havet og prøv kræfter med aktiviteter som garnbødning, navigation og ”kend din fisk”.

Sebastian Klein underholder med fiskeshow, Erwin Lauterbach fortæller om fisk i køkkenet, lokale madsteder byder på fiske- og skaldyrsretter. Hvem laver den bedste fiskefrikadelle?

Snak med fiskere og forskere og bliv klogere på alt fra fiskeriformer og bæredygtighed til jomfruhummerens dagligdag – og hvordan du bliver fisker.

Pris: Voksne kr. 50, børn kr. 25. Se mere om Fiskefestivalen på Museum Nordsjællands hjemmeside, når festivaltiden nærmer sig:

www.museumns.dk

I går var Hasse og Ove i Tisvilde for at modtage 25.000,- til indkøb af en ladcykel til Museumsforeningen. Cyklen skal bruges til at ledsage vores cyklende gæster ud i lokalområdet til f.eks Søborg Slotsruin, altså længere end gåbenene rækker.

Vi siger tak til Musik i Lejet for imødekommelsen af Museumsforeningens ansøgning.

 


 

Vi havde et par herlige sildedage i år. Vejret var godt og der var rigtig mnge der gerne ville smage de gode sild 🙂 også kaffe og kage gik som varmt brød :-)

Billeder kommer senere !

 


 

                          Den røde tråd mellem fortid og fremtid

   

Det gamle Hus

Skibshallerne

Østergade 20

Museumsskibet Vilhelm ligger i Gilleleje havn